Routes

Route HORZOL

 

Wedstrijd en Prestatietocht (51 km)   = ABCDEFGHIJKLMNOP

Jubileumtocht (44 km)  = AB>EFGHIJKLMNOP

Toertocht (35 km) = AB>EFGHIJ>OP

Letters ABC enz corresponderen met letters op kaart

De route start (A) in Heerhugowaard voor het vlot van R.V. Ossa richting Alkmaar (zuidelijke richting Alkmaar-Kolhonkanaal). Op de kruising (B) gaat de wedstrijd en prestatietocht rechtdoor (4,4 km). Toertocht en Jubileumtocht gaan hier bakboord uit (verder naar E).

Na 6,8 km de afslag stuurboord (C) uit het Noordhollandskanaal op. Na 8,5 km onder de Friesebrug door, wederom stuurboord uit de Noorderbrug (D) onderdoor, via de Hoornsevaart en daarna de ARZV (aan Bakboord) komt u weer op de kruising (B) waar ook nu rechtdoor wordt gevaren. Op de Schermerringvaart komt u via Oterleek aan bij de brug van Rustenburg (E) waar na het passeren de tijd wordt stil gezet om aan bakboordzijde te schutten. Dit is na 17,8 km.

Na het uitvaren wordt de tijd weer gestart en gaat het richting polder Berkmeer. Na 26,7 km te hebben gevaren volgt een splitsing (F) waarbij bakboord uit gevaren wordt. Na de Berkmeer halfrond gevaren te hebben (28,5 km) volgt een afslag stuurboord (G) naar Veenhuizen en daarna een splitsing (H) waarbij bakboord wordt aangehouden (29,5 km) richting Oude Niedorp. Voorbij Oude Niedorp via het Verlaat (32,9 km) bakboord uit (I). Na 33,7 km de afslag (J) stuurboord nemen. Toertocht gaat hier rechtdoor (verder naar O).

 Dit is het begin van het rondje Waarland en gaat via Weel en Zijdewind (K) met een aantal moeilijke bruggen verder naar een duiker. Hierna verder naar de afslag (L) welke bakboord uit is na 40,2 km. Via Oudkarspel de afslag (M) bakboord uit (44,5 km), dit is na de brug van de Allemanskerk. Daarna de derde kruising (N) stuurboord uit om gestrekte eilandje heen (probeer niet de eerste of tweede afslag want er zitten obstakels onder het water). Op naar de Roskamsluis (O) hier wordt de tijd stil gezet voor het schutten.

Na het verlaten van de Roskamsluis gaat de tijd weer lopen en is het rechtdoor via de Lange Balkbrug (47,5 km). Aan stuurboord ligt het ‘Rijk der 1000 Eilanden’ van Langedijk en moet er nog 1 maal met de bocht mee (stuurboord) gevaren worden om te finishen bij Ossa na 51 km (P).

 De rode letters in de tekst corresponderen met de letters op de plattegrond die hier te downloaden is:  Routekaart.pdf


Als extra te downloaden

Route in GPX: download hier het GPX-bestand (let op: dit is nieuw en de .GPX is nog niet uitgeprobeerd)

Wedstrijd / Prestatie waterkaarten in PDF; download hier waterkaart 51 km A en download hier waterkaart 51 km B

Toertocht waterkaart in PDF; download hier de waterkaart 35 km

Fietsroutes om te volgen; download hier als PDF bestand*

Horeca locaties en Wisselplaatsen op de routes; download hier als PDF bestand*

* Geplastificeerde versies + plattegronden bij het wedstrijdsecretariaat verkrijgbaar.